Om Kenneth Gregg

Kenneth är en 61-årig man ursprungligen ifrån Österbotten i Finland, bosatt i Brovary utanför Kyiv.

När den fullskaliga invasionen bröt ut så befann han sig i Tyskland. Utan att tveka en sekund så satte han fart hemåt för att försvara sitt nya hemland.


Vid gränsen gick strömmen av människor västerut ut ur landet. Han blev även varnad för att återvända, för de visste inte om han skulle kunna åka ut igen, de första dagarna var fulla av frågetecken även för gränsvakterna.
Han gick direkt med i Home defense och började med försvaret av Kyiv.


De mest kända platserna i Ukraina som han har varit med och befriat är Bucha och Irpin. Orterna som hamnade på världskartan när de blev befriande och ryssarnas krigsbrott uppdagades.
Han deltog även i befrielsen av Kharkiv.


En stad som han beskriver att han imponerandes av invånarna. Som rysktalande stad så fanns vissa funderingar på ifall de skulle ta emot ryssarna mer positivt. Men alla farhågor suddades ut när de visade att de gick man ur huse för att trycka tillbaka ryssen.


I Sverige har han gjort sig känd för sina ärliga dagliga rapporter från kriget, men även att han står upp mot korruption.
Hans insamlingar har hjälpt många enheter vid fronten med allt från vadarstövlar, fordon, medicin, droneguns till att stötta rehabilitering och vård av skadade och lemlästade som har återvänt från fronten.
Vi är mycket stolta att ha ett så tätt samarbete med honom som vi har!


Det är en man som visar sitt engagemang genom handling, och inte bara ord.
I denna del av hemsidan kommer han presentera aktuella texter, men även ha tillfälle att visa de bilder som sociala medier skulle ta ner och stänga av honom för ögonblickligen.